Eerste consult bij Polikliniek Flebologie in Terwolde

Eerste consult bij Polikliniek Flebologie in Terwolde

Google+    Facebook    LinkedIn

Google maps
Polikliniek voor Febologie Terwolde
Kadijk 7a
7396 NJ TERWOLDE


Tel 0571-291 531
E-mailadres info@flebologie.com

Volg ons ook via sociale media


 

Eerste consult

Om te voorkomen dat er een te felle ontstekingsreactie ontstaat, wordt de behandeling gestart met een proefinjectie. Een mens is geen machine. We beginnen daarom met 1% oplossing, zodat we kunnen zien hoe de persoon en het bloedvat reageren op dit agens. Afhankelijk van de reactie continueren we van bij de volgende behandeling met dezelfde of een sterkere oplossing. 

In het begin komen de mensen na een week terug, hoewel we mensen uit het buitenland die hier in de buurt ergens verblijven iets sneller helpen, want in principe kan de tweede behandeling al naar twee, drie dagen plaatsvinden. Met het eerste consult komen mensen gemiddeld 2-3 keer terug voor beide benen (in totaal). 


Behandeling patiënten met spataderen

Een spatader is een, vlak onder de huid gelegen, uitgezette ader. Vaak kronkelig en knobbelig in zijn verloop. De medische benaming is Varices. De aanleg voor spataderen is erfelijk en/of aangeboren, maar kan ook door externe factoren ontstaan, zoals overgewicht, staand beroep, zwangerschap of pil gebruik. Patiënten met spataderen hebben vaak last van vermoeide benen, een zwaar gevoel en/of spanning of pijn in de benen. De klachten staan niet altijd in verhouding tot de ernst en de omvang van de spataderen. Zo gebeurt het vaak dat patiënten die slechts kleine spataderen hebben toch over hevige pijn klagen en patiënten met een groot aantal vingerdikke aderen geen klachten hebben. Spataderen genezen niet vanzelf. Er bestaat geen enkel dieet, medicijn of geneeskrachtig kruid dat de ader weer gezond kan maken.

Bij de behandeling van spataderen en/of ontsierende vaatjes moet er druk rond de benen middels elastische steunkous of zwachtels aangebracht worden. Bij spataderen geldt voor het onderbeen ca. 12 dagen en bovenbeen ca. 8 dagen druk. In overleg of op voorschrift van de arts. Bij ontsierende vaatjes is een druk van 1 week voldoende.

Na het intake gesprek en het onderzoek wordt in overleg meteen met de behandeling van de spataderen begonnen. U zou vooraf een elastische kous KL2 AD (onderbeen) of KL2 AG (lange kous) kunnen laten aanmeten. Een voorschrift daarvoor kunnen wij u vooraf gaande aan de behandeling van de spataderen toesturen. Of deze kunt U bij de huisarts aanvragen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zwachtelen wij Uw behandelde been met een elastische zwachtel, korte rek  - 10 cm breed. Zodra U de kous heeft, gaat U deze dragen vanaf de 6e dag en alleen overdag. Overleg met uw zorgverzekeraar, de op voorschrift te dragen kous valt namelijik meestal onder de vergoeding. 

Dus in het algemeen kunnen wij stellen, dat U binnen 14 dagen de elastische kousen niet meer behoeft te dragen.