Geschiedenis van Polikliniek Terwolde  Al ruim 65 jaar specialist

Geschiedenis van Polikliniek Terwolde Al ruim 65 jaar specialist

Google+    Facebook    LinkedIn

Google maps
Polikliniek voor Febologie Terwolde
Kadijk 7a
7396 NJ TERWOLDE


Tel 0571-291 531
E-mailadres info@flebologie.com

Volg ons ook via sociale media


 

 

Spataderen behandelen in Terwolde

Dokter H.R. van der MolenVlakbij Terwolde, middenin het mooie Gelderse platteland is de oudste polikliniek voor Flebologie van Nederland gevestigd.
Hier startte dokter H.R. van der Molen in 1947 zijn gespecialiseerde praktijk in het behandelen van vaataandoeningen. De kliniek werd bekend, en is bekend tot op de dag van vandaag, met het behandelen van spataderen.

Volgens arts-fleboloog Han Vriezen (66) was Van der Molen een fenomeen en een markante persoonlijkheid. Hij is 94 jaar oud geworden.

Dokter H.R. van der Molen

Toen dokter Vriezen in 1978 zijn praktijk als apotheek-houdend huisarts vaarwel zei en in Terwolde kwam werken, kreeg hij zijn opleiding tot fleboloog bij Van der Molen. Tegenwoordig is flebologie een subspecialisme van de dermatologie, maar ik ben dus nog een 'ouderwetse' arts-fleboloog. Vroeger werden we door de gevestigde medische wereld enigszins neerbuigend bejegend.
Men vond dat we hier een beetje alternatief met spuitjes in de weer waren. We zijn echter helemaal niet alternatief, we zijn zelfs behoorlijk vernieuwend en we behalen prima resultaten. In deze polikliniek is de afgelopen vijftig jaar een schat aan ervaring opgedaan. Inmiddels is er meer serieuze belangstelling voor flebologie; er komen steeds meer poliklinieken en in veel ziekenhuizen wordt de flebologie veelal door een dermatoloog uitgeoefend.

Dat vind ik een goede ontwikkeling.

Dokter H. Vriezen