Ontsierende aderen  Polikliniek Flebologie Terwolde

Ontsierende aderen Polikliniek Flebologie Terwolde

Google+    Facebook    LinkedIn

Google maps
Polikliniek voor Febologie Terwolde
Kadijk 7a
7396 NJ TERWOLDE


Tel 0571-291 531
E-mailadres info@flebologie.com

Volg ons ook via sociale media


 

Ontsierende aderen verwijderen

Hieronder vallen de kleine netvormig verspreide vaten – de reticulaire varices – en de vaak zeer dunne vaatjes in grillige streepjes verlopend of zich als een “spinnetje” op willekeurige plaatsen van het boven- en onderbeen voordoend - de bezemrijs varices of “besenreisen”.

Beide vormen hebben uit het oogpunt van effect op de bloedcirculatie weinig betekenis. Eerder is het een storende factor vanuit esthetisch/cosmetische hoek bekeken. U zou het kunnen benoemen als een van familiaire aard, daar het vaak in de lijn van een familie voorkomt

Klachten ontsierende aderen

Het behoeft zeker niet alleen een esthetische component te zijn. Vaker komen er klachten voor van steken, zeurderige pijn ter plaatse zowel overdag als ’s nachts, waarvoor geen eenduidige verklaring te geven is. Wel zou het gebruik van orale anticonceptie (“ de pil”) het verschijnsel kunnen initiëren of vergroten. Echter wordt hierbij geenszins het gebruik van de pil of anderszins bedoelde hormonale substitutie afgeraden. Bespreek een en ander altijd met de huisarts.

Behandeling van ontsierende aderen

Ontsierende vatenOntsierende vatenOntsierende vaatjesOntsierende vaten

Deze bestaat net zoals bij de grote spatader uit de injectie-therapie, waarbij met een zeer dun ( 0.4mm ) naaldje de vaatjes worden ingespoten met een etsende stof, vaker aethoxysclerol 0.5% oplossing. Daarna krijgt u voor 2 dagen een compressieverband om het been waarbij de vaatwanden “verkleven” en verbindweefselen. Dan het verband eraf en kan na een frisse douche met een steunkous klasse 2 nog ongeveer een week de compressie gecontinueerd worden.

BehandelingenNabehandeling    

BehandelingenBehandeling     

FlebologieBehandeling      

Resultaten bij behandeling ontsierende aderen

Het moet duidelijk gezegd worden! Bij de een zie je meteen een goed resultaat, fraaier dan bij de ander.
Echter als u geduld hebt ( geef de natuur de tijd ) ziet u op wat lagere termijn ( 1-2 maand ) zeker een (duidelijke) verbetering, zoniet een totaal verdwijnen van deze storende “aandoening”.